fbpx

Ugledni svjetski stručnjaci iz područja odgoja djece dolaze u Zagreb, evo o čemu se radi

U Zagrebu se uskoro održava konferencija “Mliječni zub – Kompetencije djeteta novog doba”

Odnos s djetetom u prvim godinama života važan je temelj za njegov kasniji uspjeh u životu. Jesu li vaše odgojne vještine i kompetencije u skladu s potrebama djece suvremenog doba?

Pitanje je to na koje će odgovore pokušati dati konferencija pod nazivom “Mliječni zub – Kompetencije djeteta novog doba” koja će se održati u Zagrebu 8. i 9. ožujka 2019. godine.

Konferencija se održava u Kraš Auditoriumu, a ono što posebno veseli mnoge roditelje je činjenica da je ovo konferencija na koju su i djeca dobrodošla.

Naime, za vaše mališane osigurano je čuvanje djece u igraonici u subotu 9. ožujka i to cijeli dan. Također u subotnjem programu su i dvije radionice za djecu te slatki Kraš pokloni.

Cijena jednodnevne ulaznice je 490 kuna, dok dvodnevna ulaznica košta 790 kuna.

Moderno Roditeljstvo kao medijski sponzor konferencije ekskluzivno osigurava svojim čitateljima popust od 10% na cijenu ulaznice! Ulaznice možete kupiti na ovom linku, a prilikom plaćanja upišite kod za popust “ModernoRoditeljstvo-10”

Na Modernom Roditeljstvu često pišemo o važnosti pripreme djece za budućnost koja ih čeka. Pisali smo o opasnostima interneta i društvenih mreža, važnosti izgradnje međusobnog poštovanja i otvorenog odnosa s djecom te sve većoj važnosti boravka u prirodi.

Ova konferencija želi pomoći roditeljima razumjeti upravo ove teme kroz brojna predavanja i radionice. Evo neke od njih koje nam se čine zanimljive.

Kako se djeca igraju i uče u prirodi?

Obrazovanje na otvorenom je pristup koji ima za cilj pružiti učenje u interakciji s iskustvom i razmišljanjem na temelju konkretnog iskustva u autentičnim situacijama. Za predškolsku djecu važno je naglasiti da se učenje ne može odvojiti od igre.

Nordijska djeca i njihove obitelji često odlaze u prirodu bez obzira na godišnje doba i vrijeme. Biti u prirodi je važno i priroda se ne smatra opasnom ako ste upoznati s njom.

Djeca uvijek pokušavaju razumjeti svijet u kojem žive, a priroda im pruža mnogo iskustava povezanih s drugim znanstvenim područjima, kao i mnogo novih iskustava povezanih s razvojem jezika.

Švedska redavačica i odgajateljica Laila Gustavsson će dati i nekoliko praktičnih primjera iz vrtića u prirodi gdje je bila zadužena za planiranje i provedbu aktivnosti.

POVEZANI TEKSTOVI:

Životne kompetencije – umijeće pripreme za nepoznato

Osim vještina koje vrtić i škola trebaju razviti kod djece, postoje dublje i važnije osobine koje su potrebne za suočavanje s izazovima nepoznate budućnosti, kvalitete poput povjerenja, samopoštovanja, znatiželje ili snage volje.

Na tome se mora raditi neovisno o tome je li dijete uspješno u smislu školskih rezultata. Zašto i kako raditi na njima, glavni je sadržaj ovog predavanja.

POVEZANI TEKSTOVI:

Radionica o stjecanju digitalnih i medijskih kompetencija

Cilj radionice je ponuditi roditeljima i odgojiteljima saznanja o kreativnim mogućnostima stvaranja digitalnih sadržaja i time stvoriti platformu za produktivno zajedničko, međugeneracijsko učenje.

Stjecanje digitalnih kompetencija i općenito medijskog obrazovanja od najranije dobi, samo je jedna od ključnih kompetencija suvremenog odgoja i obrazovanja.

Omogućavajući djeci korištenje digitalnih medija na siguran i kreativan način, a u svrhu učenja i stvaranja novih i inovativnih sadržaja, potičemo ih na kritičko promišljanje i aktivnu participaciju.

POVEZANI TEKSTOVI:

Radionica: Djetinjstvo između sigurnosti i slobode

Svjetski poznati norveški pedagog, autor i motivacijski govornik za roditelje će održati inspirativnu radionicu o jako važnoj i aktualnoj temi: o tome kako djeci postaviti granice, ali i biti spreman odustati od njih.

Također, sa sudionicima će razgovarati o tome kako se naš autoritet mijenja tijekom različitih razvojnih faza.

Ostatak sadržaja i neformalnog druženja s Waldorfskim pedagogom i autorom Godijem Kellerom neka bude iznenađenje!

POVEZANI TEKSTOVI:

Biti roditelj najodgovorniji je posao u životu, no jesmo li dorasli tako zahtjevnoj ulozi?

Današnja djeca graditelji su novoga sutra.

Odrasli su graditelji njihova danas za buduće sutra. Kako će buduće sutra izgledati, najviše ovisi o roditeljskom odgojnom utjecaju sada, ovdje, danas.

Koje kompetencije treba imati roditelj da bi odgojio cjelovito, odgovorno i kompetentno dijete u okruženju današnjeg, suvremenog načina života?

Konferencija pruža edukaciju i podršku roditeljima djece predškolske dobi koji žele razvijati, produbiti i potvrditi svoje roditeljske i odgojne kompetencije.

„Dvije stvari djeca trebaju dobiti od svojih roditelja: korijenje i krila.“  – Goethe

Biti roditelj vrlo je težak i odgovoran zadatak, a pristup odgoju preko pozitivne discipline možda je najteži oblik odgoja. On nas tjera da radimo na sebi, jer samo ako mi sami postajemo bolja osoba, možemo postati i bolji roditelj.

Nema boljeg načina za raditi na sebi do toga da se educiramo i proširujemo vlastite vidike.

Čitajte Moderno Roditeljstvo, posjećujte konferencije koje vam mogu biti korisne, čitajte korisnu literaturu i zasigurno ćete steći sva znanja i kompetencije koje jedan roditelj u današnje vrijeme mora imati.

Moderno Roditeljstvo kao medijski sponzor konferencije ekskluzivno osigurava svojim čitateljima popust od 10% na cijenu ulaznice! Ulaznice možete kupiti na ovom linku, a prilikom plaćanja upišite kod za popust “ModernoRoditeljstvo-10”

Mihael Šanko
Mihael Šanko
Izvršni urednik Modernog Roditeljstva. Otac četvero djece. U toku odgoja razvio interes za povezujuće roditeljstvo iz jednostavnog razloga - mnogo je bolje od uobičajenog načina odgoja jer nas tjera da postanemo bolja verzija sebe samoga kako bi mogli biti bolji roditelj.