O nama

Moderno roditeljstvo je online magazin za roditelje koji podržava načela povezujućeg roditeljstva i prakticiranje pozitivne discipline u odgoju djece.

Povezujuće roditeljstvo nije nešto novo što smo mi izmislili već je to vrlo jednostavan i prirodan način odgoja naše djece. Umjesto da ušutkavamo svoje roditeljske instinkte, povezujuće roditeljstvo nas uči kako ih što bolje čuti i osjetiti i kako u skladu s tim odgajati našu djecu.

Odgovaranje na potrebe naše djece, dojenje, nošenje djece, korištenje pozitivne discipline u odgoju su sve stvari koje smo kao roditelji, pod pritiskom društva, prestali raditi.

Moderno roditeljstvo želi pomoći roditeljima da se ponovno povežu sa svojom djecom, da čuju svoju djecu i da ponovno nauče odgajati djecu slušajući svoje instinkte.

Želimo da se ovakav način odgoja s pravom zove modernim roditeljstvom i da svaki roditelj koji dođe na naše stranice pronađe korisne informacije koje će mu biti od pomoći u odgoju njegove djece.

Moderno roditeljstvo pokrenuli su Renata i Mihael Šanko, mama i tata četvero djece. Kako se i sami trudimo odgajati djecu u duhu povezujućeg roditeljstva uvidjeli smo potrebu roditelja za ovakvom vrstom informacija.

Moderno roditeljstvo je i istoimena grupa na facebooku koja broji preko 22 tisuće članova u potrazi za informacijama o ovoj bitnoj temi. Grupu je osnovala Renata Šanko davne 2014 godine, a danas se je proširila i u sestrinsku grupu – Moderno Roditeljstvo, odgoj i osobni razvoj.

Moderno Roditeljstvo također sudjeluje u mreži 24sata kroz projekt BlogBuster gdje predstavljamo određene tekstove velikoj mreži čitatelja najposjećenijeg hrvatskog portala prema Gemius statistici (Veljača 2019).

Medijski smo sponzor konferencije za roditelje Mliječni zub koja se održava u Zagrebu uz brojne radionice za roditelje i odgajatelje te predavanja cjenjenih svjetskih pedagoga i domaćih stručnjaka iz ovog polja.

Impresum

Suradnici

Osim stalnih autora, za Moderno Roditeljstvo pišu i naši suradnici:

Imaš priču?

Imaš priču sa poroda? Želiš podijeliti svoje iskustvo dojenja, odgoja ili zanimljivu situaciju? Želiš biti dio Modernog Roditeljstva? Javi nam se za više informacija.