O nama

Moderno roditeljstvo je online magazin za roditelje koji podržava načela povezujućeg roditeljstva i prakticiranje pozitivne discipline u odgoju djece.

Povezujuće roditeljstvo nije nešto novo što smo mi izmislili već je to vrlo jednostavan i prirodan način odgoja naše djece. Umjesto da ušutkavamo svoje roditeljske instinkte, povezujuće roditeljstvo nas uči kako ih što bolje čuti i osjetiti i kako u skladu s tim odgajati našu djecu. Odgovaranje na potrebe naše djece, dojenje, nošenje djece, korištenje pozitivne discipline u odgoju su sve stvari koje smo kao roditelji, pod pritiskom društva, prestali raditi. Moderno roditeljstvo želi pomoći roditeljima da se ponovno povežu sa svojom djecom, da čuju svoju djecu i da ponovno nauče odgajati djecu slušajući svoje instinkte. Želimo da se ovakav način odgoja s pravom zove modernim roditeljstvom i da svaki roditelj koji dođe na naše stranice pronađe korisne informacije koje će mu biti od pomoći u odgoju njegove djece.

Moderno roditeljstvo pokrenuli su Renata i Mihael Šanko, mama i tata četvero djece. Kako se i sami trudimo odgajati djecu u duhu povezujućeg roditeljstva uvidjeli smo potrebu roditelja za ovakvom vrstom informacija.

Moderno roditeljstvo je i istoimena grupa na facebooku koja broji preko 16 tisuća članova u potrazi za informacijama o ovoj bitnoj temi. Grupu je osnovala Renata Šanko, a danas je uspješno vode Maja Lovrenčić, Ivana Lukica, Maja Wonder, Ana Turčić Kajmak i Vlatka Švec. Napomena: Grupa je tajna, pa nam se slobodno javite ako želite upad.

Moderno Roditeljstvo također sudjeluje u mreži 24sata kroz projekt BlogBuster gdje predstavljamo određene tekstove velikoj mreži čitatelja najposjećenijeg hrvatskog portala prema Gemius statistici (Veljača 2019).

Bili smo i medijski sponzor konferencije za roditelje Mliječni zub koja se održala u Zagrebu 8. i 9. ožujka uz brojne radionice za roditelje i odgajatelje te predavanja cjenjenih svjetskih pedagoga i domaćih stručnjaka iz ovog polja.

Impresum

  • Renata Šanko, glavna urednica i osnivač
  • Mihael Šanko, izvršni urednik
  • Magdalena Božičević, autor

Suradnici

  • Iris Božić, certificirana savjetnica za nošenje beba i djece
  • Martina Komerički, blogerica
  • Maja Savanović, blogerica
  • Danijela Marić, voditeljica kreativnih radionica za djecu
  • Vesna Slapšak, novinarka i blogerica

Imaš priču?

Imaš priču sa poroda? Želiš podijeliti svoje iskustvo dojenja, odgoja ili zanimljivu situaciju? Želiš biti dio Modernog Roditeljstva? Javi nam se za više informacija.