fbpx

50 ohrabrujućih i pozitivnih izraza koje možete reći svojoj djeci

Korištenje ovakvih izraza razvija motivaciju i utječe na bolje ponašanje vašeg djeteta.

Kao roditelji često ispravljamo svoju djecu, kažemo im što da rade, a što ne. Uglavnom se to svodi na upute koje im dajemo kako mi mislimo da bi se oni trebali ponašati. No kada naprave nešto dobro uglavnom nismo tako rječiti pa kažemo nešto poput: “Odlično”, “Super” ili “Lijepo si to napravio”.

Utjecaj koju pravilna motivacija ima na ljude je nevjerojatan i svjedoci smo tome u svojim životima. Pa zašto onda ne primijeniti to kako bi pomogli svojoj djeci i motivirali ih na pozitivan način?

Korištenjem pozitivnih izraza u komunikaciji s djetetom ne samo da ćemo potaknuti bolje ponašanje, već i samopouzdanje djeteta.

Pokušajte koristiti neke od ovih izraza u svojoj komunikaciji s djetetom svaki dan i pratite kako se mijenja ponašanje vašeg djeteta. Svakako nam javite što se primjetili.

Evo izraza kojih možete početi koristiti već danas.

Pretplatite se da pročitate ostatak teksta.

Ovo je premium tekst samo za pretplatnike Modernog Roditeljstva+

Pridružite se zajednici pozitivnih roditelja koji žele bolje za svoju djecu već od 14kn mjesečno. Promijenimo budućnost svijeta zajedno!

Pretplati se

Prijava

Mihael Šanko
Izvršni urednik Modernog Roditeljstva. Otac četvero djece. U toku odgoja razvio interes za povezujuće roditeljstvo iz jednostavnog razloga - mnogo je bolje od uobičajenog načina odgoja jer nas tjera da postanemo bolja verzija sebe samoga kako bi mogli biti bolji roditelj.