fbpx

Naučite svoje čudovište čitati na engleskom uz ovu zabavnu igru

Teach Your Monster to Read je zabavna igra za djecu koja će im pomoći da nauče pravilno čitati na engleskom.

Znati engleski danas više nije luksuz nego potreba.

Naša djeca će pored mnogih znanja i vještina koje uče u školi morati znati i normalno komunicirati na engleskom kako bi si osigurali mjesto u modernom društvu.

Učenje engleskog u našim školama je dobra praksa, no da li je to dovoljno?

Kako zapravo naučiti djecu pravilnom izgovoru riječi od malih nogu, onako kako to uče djeca u engleskim školama?

Mnogi roditelji, uključujući i autora ovih redaka svjedoče kako će djeca prije naučiti engleski gledajući Youtube ili TV programe na engleskom nego li ponavljajući fraze u školi.

No s takvom vrstom učenja postoji problem.

Djeca dobivaju veliku količinu informacija i njihov mozak ima zadatak iste proučiti i pretočiti u korisne riječi, izraze i rečenice.

Da bi svojoj djeci olakšali ovaj proces možemo iskoristiti ovu vrlo zabavnu igru.

Teach Your Monster to Read

Teach Your Monster to Read je igra koju možete igrati na računalu ili preuzeti aplikaciju na iPhone/iPad ili Android uređaje, bilo mobitele ili tablete.

Igra je bazirana na pravilnom izgovoru engleskih slova/zvukova kako to uče djeca u školama na engleskom govornom području, a kroz zabavan slijed djeca vrlo brzo savladaju zadatke traženja slova i spajanja pravilnog zvuka sa slovom.

Postoje tri razine igre pa kako vaše dijete napreduje tako može igrati višu razinu.

Prva razina “First Steps” namjenjena je djeci koja se tek upoznaju sa slovima.

Druga razina “Fun With Words” namjenjena je djeci koja već poznaju slova i žele ih bolje savladati, a treća razina “Champion Reader” namjenjena je djeci koja već bez problema čitaju rečenice na engleskom.

Iako je igra originalno namjenjena djeci koja pričaju engleski nema razloga da i vaše dijete pokuša igrati od prve razine.

Tko stoji iza igre?

Igru je razvila Usborne Publishing, najveća izadavačka kuća za dječju literaturu u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Peter Usborne pokrenuo je Usborne Foundation kao dobrotvornu inicijativu za razvoj ranog čitanja te u sklopu iste donira knjige za djecu u Siriji.

Kao logičan sljedeći korak nastala je i ova igra.

Kako mogu instalirati igru?

Igra je vrlo jednostavna, a sve što vam treba je računalo ili tablet.

Registrirajte se na ovom linku, te ukoliko igrate na računalu možete odmah krenuti. Ako pak želite igrati na mobilnom uređaju preuzmite aplikaciju za iPhone ili Android.

Kod registracije birate razinu igre koju želite.

Za početak krenite s razinom 1, a kako vaša djeca uče možete preći na višu razinu.

Ovaj oblik učenja nadovezuje se na izloženost naše djece engleskom jeziku od malih nogu s ciljem da ih usmjeri u pravom smjeru.

Nemojte se bojati djecu izlagati engleskom jeziku, jer sposobnost za savladavanje jezika opada kako dijete raste. Ne kaže se uzalud da malena djeca upijaju kao spužve.

Kada je učenje jezika u pitanju to je uistinu tako.

POVEZANA TEMA: 6 znanstvenih eksperimenata koje bi trebali pokazati djeci

Mihael Šanko
Mihael Šanko
Izvršni urednik Modernog Roditeljstva. Otac četvero djece. U toku odgoja razvio interes za povezujuće roditeljstvo iz jednostavnog razloga - mnogo je bolje od uobičajenog načina odgoja jer nas tjera da postanemo bolja verzija sebe samoga kako bi mogli biti bolji roditelj.