Video

Ovdje možete pronaći naše video zapise. Svakako nas pratite na Facebooku kako bi prvi saznali za novi video!

Imate ideju ili želite ovakav video za svoj biznis, javite nam se ovdje.

Kako će dijete naučiti lekciju?

Većina roditelja koja čuje da djecu ne treba kažnjavati većinom smatra da govorimo o odgajanju djece bez da ih uopće discipliniramo. To nije istina. Ukoliko u svom načinu odgoja ne koristimo kažnjavanje djece to ne znači da su naša djeca raspuštena i ne odgajana. Zapravo, često je obrnuto, većinom su roditelji koji odgajaju bez kažnjavanja zahtjevniji i očekuju više od djeteta.

Pitate se kako je i da li je uopće moguće disciplinirati dijete bez da ga kaznite za nešto što je učinilo? Znate li uopće koja je razlika između discipline i kazne?

Pročitaj ostatak >>

 

Što koristiti umjesto kazne?

Kad djeca naprave pogrešku, kažu nešto ružno ili razbiju šalicu nećemo im pomoći tako da ih kažnjavamo i posramljujemo. Na taj način neće naučiti ništa. Djeca trebaju discipliniranje, ali samo onakvo kroz koje će nešto naučiti i gdje će im naše discipliniranje biti od pomoći u tome da se osjećaju bolje te da napreduju kao zrelije i odgovornije osobe.

Kazne ne pomažu djetetu na niti jedan način.

Pročitaj ostatak >>

 

Kako odgojiti djecu koja će vas poštovati?

Kao roditelji želimo da nas naša djeca poštuju. Također, želimo ih naučiti da poštuju ostale odrasle osobe – učitelje, baku i djeda i sve za koje mi smatramo da zaslužuju njihovo poštovanje.

No, kako poštovanje nije nešto na što automatski imamo pravo samom činjenicom da se smatramo roditeljima nekom djetetu – moramo se dobrano potruditi da ga zaslužimo.

Poštovanje nije nešto što možemo djecu naučiti isto kao što ih učimo voziti bicikl pa je jedino što nam preostaje da im primjerom svog života pokažemo što znači nekoga poštovati i zašto je to važno.

Pročitaj ostatak >>

 

Kako staviti djecu na spavanje bez stresa?

Toddleri i mala djeca trebaju 11 do 13 sati sna dnevno. To je puno spavanja! Ako ih ujutro morate probuditi za vrtić, do večeri mogu biti posebno umorni. Svakako se morate pobrinuti da dobiju dovoljnu količinu sna.

Pročitaj ostatak >>

 

Možemo li odgojem promijeniti svijet?

Kako odgoj samo jednog djeteta može pokrenuti lavinu promjena u svijetu? Koliko zapravo mijenjamo svijet svakom svojom riječi i djelom?

Pridružite se zajednici pozitivnih roditelja, za početak naučite kako se prestati derati na djecu.

Pročitaj ostatak >>

 

Kako će djeca naučiti ako im ne pokažemo?

Kako možemo očekivati od djece da nauče ako im mi sami to ne pokazujemo primjerom? Evo odličnih savjeta kako svojoj djeci biti, ne samo roditelj, već u prijatelj.

Pročitaj ostatak >>

 

Kako zabaviti djecu?

Ako još nemate vlastito dijete vjerojatno se ponekad nađete u situaciji “oči u oči” sa nekim djetetom – bilo od sestre ili brata, susjeda ili kolege s posla. U takvoj bezizlaznoj situaciji možda ne vidite svjetlo na kraju tunela i ne znate kako se obratiti tom jadnom djetetu.

Situacija nije tako komplicirana, a to maleno (ili veliko) dijete vrlo je lako animirati uz par trikova.

Pročitaj ostatak >>

Koliko vremena bi djeca trebala provesti gledajući u ekrane?

Vječno pitanje koje muči mnoge roditelje još otkad TV nije bio u boji. Danas kad imamo Youtube, nebrojeno TV programa i ekrana u kući da ih ni sami ne znamo prebrojiti – teško je procijeniti koliko vremena bi djetetu trebali dopustiti da “bulji u ekrane”.

Postoje mnoge teorije koje često roditeljima nisu od pomoći već, rekao bih, imaju suprotan ili čak nikakav učinak. Situacija je zapravo vrlo jednostavna, a kako se postaviti pokušati ćemo vam objasniti nastavku.

Pročitaj ostatak >>