Pravila korištenja

Ovi Opći uvjeti korištenja vrijede od 01.06.2016.

Primjena Općih uvjeta korištenja

Korištenjem web odredišta modernoroditeljstvo.com i svih pripadajućih poddomena (dalje u tekstu “Moderno Roditeljstvo”) i svih sadržaja uključujući tekstove, fotografije, video zapise te interaktivni sadržaj poput anketa, kvizova i slično, aplikacija i servisa koji omogućuju nesmetani rad Modernog Roditeljstva (dalje u tekstu “Sadržaj”) prihvaćate ove Opće uvjete korištenja (dalje u tekstu “Uvjeti”).

Moderno Roditeljstvo zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta bez prethodne najave te ne snosi odgovornost za moguće posljedice proizašle iz promjene Uvjeta. Promjene stupaju na snagu danom objave na stranicama Modernog Roditeljstva.

U slučaju kršenja odredbi ovih Uvjeta Moderno Roditeljstvo zadržava pravo ograničavanja, bilo djelomičnog ili potpunog u korištenju servisa. Moderno Roditeljstvo zadržava pravo promjene, ograničenja ili prestanka pružanja usluga web servisa u svako doba i bez prethodne najave.

Pravila korištenja sadržaja

Sadržaj objavljen na Modernom Roditeljstvu ne smije se koristiti na bilo koji način koji je protivan ovim uvjetima i/ili izmjenama istih.

Sadržaj objavljen na Modernom Roditeljstvu zaštićen je autorskim pravima. Strogo je zabranjeno korištenje Sadržaja objavljenog na Modernom Roditeljstvu bez prethodne pismene suglasnosti vlasnika. Prenošenje sadržaja na drugim web odredištima strogo je zabranjeno, osim pod ovim uvjetima:

  • Preneseni sadržaj ne smije biti duži od 500 znakova.
  • Preneseni sadržaj mora sadržavati link na originalni izvor na Modernom Roditeljstvu. Ovo isključuje mogućnost linkanja na naslovnicu Modernog Roditeljstva, već isključivo na originalni sadržaj.
  • Preneseni sadržaj mora sadržavati naznaku: “Ovaj tekst izvorno je objavljen na Modernom Roditeljstvu.” uz link na izvorni sadržaj.
  • Prenošenjem sadržaja isti mora zadržati svoj izvorni smisao.

Prenošenje i kopiranje sadržaja protivno ovim Uvjetima smatra se kršenjem autorskih prava te je podložno pravnim posljedicama.

Moderno Roditeljstvo odriče se odgovornosti za štetu nastalu korištenjem sadržaja protivno ovim Uvjetima, te odgovornosti za štetu nastalu korištenjem softwarea treće strane.

Korištenje sadržaja odobrava se samo punoljetnim osobama, osim uz suglasnost i nadzor roditelja/skrbnika. Roditelj/skrbnik preuzima svu odgovornost za korištenje Modernog Roditeljstva.

Neke od poveznica na Modernom Roditeljstvu vode na stranice trećih osoba. Moderno Roditeljstvo odriče se odgovornosti za posljedice nastale korištenjem web stranica trećih osoba, te odlaskom na te stranice preuzimate potpunu odgovornost na sebe.

Sadržaj objavljen pod kategorijom Kolumne ili ostalim kategorijama ne odražava nužno mišljenje Modernog Roditeljstva već predmetnog autora. Moderno Roditeljstvo odriče se odgovornosti za posljedice nastale korištenjem takvog sadržaja.

Savjeti obajvljeni na Modernom Roditeljstvu nisu profesionalni savjeti te se Moderno Roditeljstvo odriče odgovornosti za posljedice nastale korištenjem istih.

Sadržaj kreiran od strane korisnika

Sav sadržaj kreiran od strane korisnika, uključujući komentare podložan je ovim Uvjetima. Komentari na Modernom Roditeljstvu ne odražavaju mišljenje Modernog Roditeljstva te Moderno Roditeljstvo ne odgovara za posljedice nastale korištenjem istih. Korisnik je osobno odgovoran za svaki objavljeni sadržaj ili komentar.

Komentiranje na Modernom Roditeljstvu podložno ovim Uvjetima te nije dopušteno:

  • psovanje, vrijeđanje ili omalovažavanje drugih korisnika ili autora
  • govor mržnje i diskriminacija po bilo kojoj osnovi
  • reklamiranje u komentarima i stavljanje linkova
  • korištenje bilo kojeg autorskim pravima zaštićenog sadržaja
  • objavljivanje bilo kojeg zakonom zabranjenog sadržaja ili pornografije

Moderno Roditeljstvo zadržava pravo brisanja i/ili izmjene komentara ili dijela komentara ukoliko se protivi ovim Uvjetima,  a na temelju svoje slobodne procjene.

Zaštita privatnosti i osobnih podataka

Svi podaci prikupljaju se i obrađuju u skladu s ovim Uvjetima. Moderno Roditeljstvo obvezuje se poštivati privatnost i anonimnost korisnika.

Moderno Roditeljstvo zadržava pravo prikupljanja, obrade i objave podataka o korisnicima koji se odnose na način uporabe web servisa te demografske pokazatelje, ali isključivo bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili osobnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika. Moderno Roditeljstvo koristi servise treće strane za prikupljanje ovih podataka te je korištenje takvih servisa podložno njihovim pravilima korištenja. Moderno Roditeljstvo odriče se odgovornosti za posljedice nastale krivnjom treće strane.

Ovako prikupljeni podaci o načinu korištenja Modernog Roditeljstva mogu se koristiti u svrhu poboljšavanja kvalitete usluge, te optimizaciju promotivnih aktivnosti Modernog Roditeljstva.

Cookies

Moderno Roditeljstvo koristi Cookies – malenu datoteku koja se sprema na vaše računalo te služi u svrhu pohranjivanja postavki web stranice i vaših navika korištenja iste. Korištenjem Modernog Roditeljstva pristajete na ove uvjete. Više o korištenju ove funkcionalnosti i svojim pravima saznajte ovdje.

Newsletter

Prijavom na newsletter korisnik je suglasan da ga Moderno Roditeljstvo kontaktira sredstvima elektroničke komunikacije u svrhu informiranja o sadržaju i aktivnostima ili promotivnim aktivnostima Modernog Roditeljstva. Odjava s newsletter liste moguća je u svakom trenutku klikom na link u emailu ili slanjem emaila na adresu info [at] modernoroditeljstvo.com.

Općenito

Ovi uvjeti primjenjuju se u skladu sa zakonskim propisima i poslovnim pravilima Republike Hrvatske, a za sve sporove nadležan je sud u Zagrebu.